Wat is diamond painting? | Painting Diamonds
Wat is diamond painting?

Wat is diamond painting?

Wat is diamond painting?

Maak wat tijd voor jezelf vrij en start met diamond painting. Het kalmeert je brein, maakt je gelukkiger en zorgt voor meer positiviteit – na het plaatsen van de eerste diamantjes voel jij de stress al wegebben. Ontdek het zelf en maak ook je eigen diamond painting schilderij. Wanneer je diamond painting klaar is, geeft het eindresultaat je een erg trots en voldaan gevoel. Je hebt een meestwerk tot leven gebracht, met je eigen handen!

🎨 Hoe creëer je jouw eigen meesterwerk?
Je hoeft geen nieuwe Vermeer te zijn om iets moois te maken. Want één ding is zeker, het maken van je eigen schilderij was nog nooit zo makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een diamond painting te kopen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Bij diamond painting plaats je met een diamond painting pen de diamantjes op een canvas. Op het canvas wordt met behulp van symbolen aangegeven waar je welke kleur diamantjes moet plakken. Op deze manier maak je een tekening, poster of (eigen) foto na. Het eindresultaat is prachtig: een zelfgemaakt beeld van 'diamantjes'.

Wat zijn de voordelen van diamond painting?

Dat diamond painting razend populair is, is niet zo gek. Het biedt veel voordelen en die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

🧘‍♀️ Ontspanning voor lichaam én geest
Van onze klanten krijgen we vaak te horen dat ze graag diamond painten omdat ze dan volledig tot rust komen. Net als meditatie, stelt diamand painting ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en alleen op het moment te focussen, waardoor stress vermindert en jij je minder angstig voelt.
 
🧠 Verbetert je concentratie
Diamond painting helpt de hersenen te betrekken bij het ontwikkelen en volgen van patronen, dus er is een logica bij betrokken. Deze taak vereist volle concentratie. We gebruiken logica bij het lezen van het patroon door een symbool te kiezen en de bijbehorende kleur op de kaart te vinden. Dit activeert het analytische deel van de hersenen.

👫 Leuke hobby voor thuis voor jong en oud.
Diamond painting is de ultieme hobby, zeker in coronatijd. Jong en oud kunnen adembenemende kunstwerken maken vanuit hun eigen huis. Want één ding is zeker, het maken van je eigen, originele schilderij was nog nooit zo gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een diamond painting kopen en je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Ga samen met je kinderen, vrienden of familieleden aan de slag en gezelligheid gegarandeerd. 

🎨 Stimuleert je creativiteit en positiviteit
Diamond painting stimuleert ook de rechter hersenhelft, wat wordt geassocieerd met creativiteit. Iedereen heeft een creatieve uitlaatklep nodig, want het is zo'n geweldige vorm van stressvermindering. Kalmeer ook je brein en stimuleer creativiteit en positiviteit met diamond painting.

👁 Erg leuk om te doen: het eindresultaat is schitterend.
Ben je eenmaal begonnen met diamond painting? Dan bestaat er een grote kans dat je (bijna) niets anders meer wilt doen. 'Eventjes' dat ene leuke schilderij afmaken, maar vervolgens toch enkele uren bezig zijn. Het is buitengewoon leuk om te doen én het eindresultaat is schitterend.

Wat is de werkwijze van diamond painting?

In onze diamond painting kits zit alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met de populairste hobby op dit moment. Maar hoe begin je? Bij al onze diamond painting kits zit een Nederlandse handleiding, maar we nemen het hieronder ook stapsgewijs met je door.

Stap 1: rol het canvas uit. Zit er een krul in je canvas? Bewaar het canvas onder een stapel boeken voordat je start met diamond painting.
Stap 2: verwijder een stukje beschermfolie van het canvas. 
Stap 3: zoek bij het symbool het bijbehorende nummer.
Stap 4: strooi de steentjes in het werkbakje en schud voorzichtig.
Stap 5: doop de punt van je diamond painting pen in de wax.
Stap 6: gebruik de diamond painting pen op de geslepen kant van de steentjes om ze eenvoudig op te pakken.
Stap 7: plaats de steentjes op het corresponderende symbool.
Stap 8: herhaal het proces. Wanneer je het canvas weglegt, vergeet dan niet de beschermfolie terug te plaatsen.

Wat is een diamond painting met eigen foto?

Bij een diamond painting met eigen foto zetten we jouw ingestuurde foto om in een diamond painting. Hieronder zie je een voorbeeld van een diamond painting met eigen foto. Links het eindresultaat van de geleverde diamond painting kit en rechts de ingestuurde foto.

diamond painting voorbeeld


Een diamond painting met eigen foto is één van de populairste diamond paintings in onze webshop. Hoe leuk is het om je zelfgemaakte schilderij op te hangen in je woon- of slaapkamer? Een stuk origineler en leuker dan een gewoon, gedrukt canvas. Wedden dat je veel complimenten krijgt? Overigens is het ook erg leuk én origineel om cadeau te geven.

Wat nodig voor diamond painting?

Als je bij Painting Diamonds een diamond painting bestelt, ontvang je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met diamond painting. Denk hierbij aan vierkante of ronde steentjes (aan jou de keus), voorbedrukt canvasdoek, diamond painting pen, werkbakje, pincet, wax in opbergdoosje (nieuw!) en hersluitbare zakjes. Kortom: zeer complete diamond painting kits die garant staan voor de beste kwaliteit en service. Neem gerust een kijkje in onze webshop om onze 1000+ varianten te bekijken.

diamond painting pakket

Het diamond painting canvas

Het voorbedrukte canvas bestaat uit hokjes met symbolen. Door middel van een symbolenlijst weet je altijd welke gekleurde diamanten waar moet komen. Voordat je begint zorg je ervoor dat het canvas mooi plat ligt. Je kunt er altijd iets zwaars op leggen zodat het mooi recht strijkt. Het beschermfolie zit over de lijmlaag.

De gekleurde steentjes

De gekleurde diamanten zitten voorgesorteerd in zakjes verpakt. Je kunt eventueel checken of je alle steentjes hebt ontvangen aan de hand van de bijgeleverde lijst. Er wordt altijd 20% extra steentjes bijgeleverd zodat je nooit te kort komt. Er zijn handige accessoires in onze shop te vinden om het te kunnen opbergen. 

Werkbakje

Begin met een kleur naar keuze en strooi de steentjes in het werkbakje. Schud het bakje zachtjes heen en weer. Hierdoor komt de platte onderkant van de steen onder. Kantel het bakje naar beneden zodat alle steentjes in een rij achterblijven.

Pen

Je kunt eenvoudig met de speciaal diamond painting pen de steentjes oppakken en op het canvas plaatsen. Hiervoor maak je gebruik van de wax. Nadat je de pen hebt gevuld met wax kun je een steen opplakken en op het canvas plaatsen.

Wax

Wij leveren de wax in een opbergdoosje, zodat het niet uitdroogt en stofvrij blijft. Steek met je pen recht in de wax. Als je de pen er weer uittrekt blijft er een klein gaatje achter. Dat betekent dat de wax nu in de pen zit en klaar voor gebruik is. 

wat is diamond painting

Wat is het verschil tussen ronde en vierkante steentjes?

Bij het kiezen tussen vierkante en ronde steentjes is het belangrijk om te weten dat er geen goede of slechte antwoorden zijn. Je doel zou moeten zijn om de vorm te kiezen die jij persoonlijk het mooist vindt.

Vierkante steentjes
Met vierkante steentjes creëer je een voller, completer ogend schilderij. Ze kunnen gemakkelijker op één lijn worden geplaatst.

Ronde steentjes
Ronde steentjes lijken beter aan de diamond painting pen te blijven plakken. Hierdoor zijn ronde steentjes gemakkelijker. Gezien de ronde vorm van de diamantjes, kunnen de openingen tussen diamanten duidelijker zichtbaar zijn wanneer je het schilderij van dichtbij bekijkt.

het verschil tussen ronde en vierkante steentjes

Nog wat tips

💎Verlicht het canvas zowel onder als boven. Door middel van LED-pad kun je de onderkant van het canvas uitlichten. Zo komen de symbolen goed naar voren. Je wilt het natuurlijk goed kunnen zien, gebruik daarbij ook licht van boven om overzicht te kunnen houden.

💎Voorkom stof op de lijmlaag en houd de beschermfolie zoveel mogelijk op het canvas. Maak bijvoorbeeld gebruik van een raster waarvan je iedere keer een vlak kiest. Berg al je diamond paintings plat op, bijvoorbeeld in een tekenmap.

💎Maak gebruik van roller zodat de steentjes extra goed blijven plakken. Hou daarbij het canvas goed vast en rol over de diamanten. 

💎 Diamanten kun je makkelijk weer verwijderen met een pincet. Mocht je een kleur willen vervangen of corrigeren.

💎 Bij grote paintings kan je gebruikmaken van sorteerbakjes. Dat werkt makkelijk en snel. Bij grote vlakken van dezelfde kleur raden wij je aan om de dambord techniek te gebruiken (zie afbeelding). Zodat het mooi strak komt te liggen.

💎Een diamond painting klaar? Goed bezig! Het resultaat komt het best tot zijn recht in een lijst achter glas.

Wat betekent diamond painting?

Diamond painting betekent letterlijk diamant schilderen. Klinkt als een dure hobby. Niets is minder waar. Je gebruikt geen echte diamanten, maar glimmende steentjes die ervoor zorgen dat je meesterwerk 'shines like a diamond'. En wist je dat onze pakketten ongeveer 20% meer steentjes bevatten dan nodig zijn voor het patroon? Zo heb je altijd voldoende. Het is één van de redenen waarom veel creatievelingen hun diamond painting via ons kopen

Meer weten over diamond painting?

Diamond painting is te vergelijken met schilderen-op-nummer of ministick, maar dan veel leuker. Ontdek het zelf door een diamond painting te kopen. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze creatieve hobby die iedereen tegenwoordig oppakt? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Op de pagina ‘veelgestelde vragen’ beantwoorden we al je prangende vragen. Uiteraard is het ook mogelijk contact met ons op te nemen via info@paintingdiamonds.nl. Ons creatieve team helpt je graag verder met al je vragen omtrent wat is diamond painting.